29. 7. 2016.

5 načina da zaradite kao tenejdžer

Vi: "Hoću nove patike, nov ranac, sve drugarice imaju više šminke od mene, treba mi novi telefon, ali svi hvale tu knjigu, izlazimo svi večeras...."
Roditelji: "Novac ne raste na drveću".

Da svima nam je potreban, svi trošimo puno, a nema ga uvek dovoljno. Definicija novca. A još da se ne priča o tradicijalnom #BackToSchoolShopping-u koji se polako bliži.
I vašim mukama je došao kraj jer imam sjajne ideje kako da zaradite na letnjem rasputu i to kao tinejdzer.


1.Napravite rasprodaju. Svi po sobama, u garaži, po kutijama, ćoškovima imamo stvari koje više ne koristimo i samo skupljaju prašinu. Kao što su plišane igračke, lektire iz mlađih razreda, video igrice koji nisu više zanimljive i ostale gluposti.Tako da možete napraviti rasprodaju ispred svoje kuće i otarasiti se starih stvari i zaraditi.

2.Sezonski poslovi. Dosta su aktualni u manjim mestima, a pretežno se odnose na branje voća. Prijavljuju se više mladih pa ne morate da brinte da li će vas baba (koja je rodjena za vreme 1. svetskog rata) ispitivati. A ako se susretnete sa babom slušalice u uši i pojačajte muziku.


3.Babysitting. Ovo je dobro ako volite decu i znate da ih ukrotite. Kad vam dosadi igranje sa njima samo im pustite crtani.

4. Šetanje pasa. Pas čovekov najbolji prijatelj, za kog zaposleni ljudi imaju malo vremena, a njemu treba društvo. Ukoliko volite životinje više nego čuvanje dece ovaj posao je idealana vas.


5. Učenje drugih da koriste računar. Mislite da svi znaju da koriste računar? Grešite. Možete da zarađujete od učenja starijih ljudi. Nakon što ih obučite za korišćenje računara, možete im ponuditi obuku za korišćenje intereneta i naučiti ih kako da šalju mejlove.

Da li ste vi do sada imali neki poslić i da li planirate?
Do sledećeg posta :*

6 коментара:

  1. Ja sam do sada samo šetala psa za jednu ženu i planiram ići ovo ljeto brati kupine jer se stvarno može zaraditi, a i nije baš teško.
    Odličan post, hvala ti na dobrim idejama<3

    bernardasinnerbeauty.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Super post, ali nisam ja za te stvari!

    Zaprati moj blog, molim te.
    anastasijasblog.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  3. Odlicne ideje. Nisam nikada imala neki posao :)

    https://myfirsttextvm.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши